הפחד הוא מנגנון ההגנה של הגוף כאשר הוא מזהה סכנה ועליו להתמודד עמה. מבחינה כימית, הגוף משחרר כימיקלים במצבי לחץ וכתוצאה מכך אנו חווים תסמינים כגון קצב לב מהיר, נשימות מהירות ושטוחות, כאבי בטן ועוד. מצב זה נקרא מצב "לחימה בריחה" או "שיתוק".
בעוד שמרביתנו חווים פחדים בצורה מאוזנת, ישנם אנשים אשר מפתחים פוביות קיצוניות שגורמות לקושי בהשלמת המשימות היומיות או תפקוד באופן כללי. ישנם סוגי פחדים שונים כגון פחד מהחלטות, ממוות, ממקקים, פחד מחושך, פוביה מעכבישים, פחד ממעליות, פחד מטיסה וכדומה הדורשים טיפול.
ההבדל בין חרדות לפחדים
בעוד מנגנון פחד תקין הינו חיוני עבורנו בכדי לשמור ולדאוג לעצמנו, החרדה נמצאת בצידה השני של הסקאלה והיא מחלישה את יכולתנו לשמור ולעזור לעצמנו. ניתן להתבלבל בין שני סוגי התגובות הללו מפני שהסימפטומים די זהים, התגובות הפיזיולוגיות דומות כמו כן התגובות הקוגניטיביות אך מדובר על שני נושאים שונים לחלוטין.
הפחד מופיע כאשר אנו נמצאים במצב שעלול לסכן את חיינו כגון מפגש עם חיה מסוכנת או צניחה חופשית. כתוצאה מכך אנו חווים את כל הסימפטומים הפיזיולוגיים והקוגניטיביים אך בעת חלוף הסכנה גופנו והנפש בעיקר חוזרים למצב "מאוזן" לעתים תכופות הודות לטיפול נכון.
בניגוד לכך, החרדה הינה מצב תמידי שכולל פחדים פנימיים שאינם תלויי סכנה או סיטואציה מסוימת. תחושת הפחד הזו נקבעת בנפשנו בעוצמות גבוהות ועלולה להתבטא בכל זמן ורגע נתון על ידי התקפי חרדה שונים.
אילו טיפולים מומלצים לחרדות ופחדים קיצוניים ?
ובכן, ישנם הרבה טיפולים אשר מוצעים לסובלים מחרדות אך היעילים ביותר הם בהיבט הפסיכיאטרי ובהיבט התרופתי שילוב של שני הטיפולים הללו הוכח כמשפר את חייו של המטופל, מאפשר לו לנהל שגרת חיים באופן סדיר ומקנה לו את היכולות והכלים להתמודד במצבים בהם הוא חווה התקף חרדה או פחד בלתי מוסבר.
דוגמא לטיפול אפקטיבי בתחום זה הינו טיפול ה NLP אשר מקנה דפוסי חשיבה וכלים מעשיים למטופל מעבר לכלים ודרכי ההתמודדות שיש לנקוט במצבים קיצוניים. ישנם המון סוגי פחדים אך כאשר הם נהפכים לחרדות חשוב לזהות זאת ולגשת לטיפול שיאפשר לכם להתנהל עם החרדה במהלך השגרה היומית שלכם, בתהליכים אנרגטיים המרגיעים ומורידים את רמת החרדה ובעזרת EMP לשחרור הטראומה מגורם החרדה מהעבר או מחרדה עתידית שעדיין לא נחוותה.